Miód nawłociowy nazywany był nektarem życia, bowiem oprócz walorów smakowych, odznacza się licznymi leczniczymi właściwościami. W stanie płynnym ma jasnożółtą barwę (od słomkowożółtej, po jasnobursztynową), dość szybko się jednak krystalizuje i wówczas zmienia kolor na jaśniejszy, a jego konsystencja staje się kremowa.
Miody spadziowe zawierają dużo różnych substancji wspomagających leczenie w schorzeniach dróg oddechowych. Miód spadziowy z drzew iglastych jest barwy ciemnej od zgniło - zielonej, poprzez brązową do prawie czarnej. 1200g
Miód rzepakowy w stanie płynnym jest prawie bezbarwny lub lekko słomkowy, z odcieniem zielonkawym, zależnie od roślin, z których zebrany został nektar. Po skrystalizowaniu przyjmuje barwę białą lub szarokremową.
Miód lipowy przez wielu znawców uznawany jest za najlepszy w smaku. Jest trudny w produkcji, ale i obfituje w składniki wszechstronnie poprawiające zdrowie.
Miód lipowy przez wielu znawców uznawany jest za najlepszy w smaku. Jest trudny w produkcji, ale i obfituje w składniki wszechstronnie poprawiające zdrowie.
Miody spadziowe zawierają dużo różnych substancji wspomagających leczenie w schorzeniach dróg oddechowych. Miód spadziowy z drzew iglastych jest barwy ciemnej od zgniło - zielonej, poprzez brązową do prawie czarnej. 400g
Wartości odżywcze pyłku pszczelego wynikają z jego niezwykle bogatego składu chemicznego - zidentyfikowano w nim ponad 250 różnych związków. Znajdują się w nim cukry proste (fruktoza, glukoza), kwasy tłuszczowe, ponad 30 aminokwasów (ich zawartość w pyłku sięga nawet 12%!).
Miód faceliowy pozyskiwany jest z kwiatów facelii (wyróżnia ją piękna, niebiesko-fioletowa barwa), uznawanej za jedną z najbardziej miododajnych roślin – pszczelarze często nazywają ją „królową roślin miododajnych“.
Miód słonecznikowy jest jednym z najrzadziej spotykanych miodów w Polsce. Bardziej popularny jest na wschodzie. Pozyskiwany jest z nektaru słonecznika, jednorocznej rośliny o wielkich kwiatach.
Pierzga to pyłek kwiatowy, przetworzony przez pszczoły. W pierwszej kolejności służy on jako pokarm dla samych pszczół, przede wszystkim dla matki i jej młodych.Z tego powodu cechuje ją szereg prozdrowotnych właściwości.
Pierzga to pyłek kwiatowy, przetworzony przez pszczoły. W pierwszej kolejności służy on jako pokarm dla samych pszczół, przede wszystkim dla matki i jej młodych.Z tego powodu cechuje ją szereg prozdrowotnych właściwości.
Wartości odżywcze pyłku pszczelego wynikają z jego niezwykle bogatego składu chemicznego - zidentyfikowano w nim ponad 250 różnych związków. Znajdują się w nim cukry proste (fruktoza, glukoza), kwasy tłuszczowe, ponad 30 aminokwasów (ich zawartość w pyłku sięga nawet 12%!).
Miód fasolowy posiada charakterystyczny smak – niezbyt słodki, a nawet delikatnie kwaskowaty. Jego kolor zmienia się w zależności od jego konsystencji – w płynnej jest słomkowy, a gdy się skrystalizuje, staje się kremowobiały. Charakteryzuje go także dość intensywny aromat przypominający zapach kwiatów fasoli.
Miód fasolowy posiada charakterystyczny smak – niezbyt słodki, a nawet delikatnie kwaskowaty. Jego kolor zmienia się w zależności od jego konsystencji – w płynnej jest słomkowy, a gdy się skrystalizuje, staje się kremowobiały. Charakteryzuje go także dość intensywny aromat przypominający zapach kwiatów fasoli.
Miód słonecznikowy jest jednym z najrzadziej spotykanych miodów w Polsce. Bardziej popularny jest na wschodzie. Pozyskiwany jest z nektaru słonecznika, jednorocznej rośliny o wielkich kwiatach.
Miód faceliowy pozyskiwany jest z kwiatów facelii (wyróżnia ją piękna, niebiesko-fioletowa barwa), uznawanej za jedną z najbardziej miododajnych roślin – pszczelarze często nazywają ją „królową roślin miododajnych“.
Miód nawłociowy nazywany był nektarem życia, bowiem oprócz walorów smakowych, odznacza się licznymi leczniczymi właściwościami. W stanie płynnym ma jasnożółtą barwę (od słomkowożółtej, po jasnobursztynową), dość szybko się jednak krystalizuje i wówczas zmienia kolor na jaśniejszy, a jego konsystencja staje się kremowa.
Miód akacjowy jest szczególnie bogaty w cukry proste, łatwo i szybko przyswajalne przez organizm, jest przede wszystkim cenną odżywką regeneracyjną w stanach zmęczenia fizycznego i umysłowego. To też jedyny miód, który mogą spożywać chorzy z lekkimi postaciami cukrzycy (nieinsulinozależni) ponieważ zawiera fruktozę, polecaną osobom eliminującym z diety cukier buraczany.
Miód akacjowy jest szczególnie bogaty w cukry proste, łatwo i szybko przyswajalne przez organizm, jest przede wszystkim cenną odżywką regeneracyjną w stanach zmęczenia fizycznego i umysłowego. To też jedyny miód, który mogą spożywać chorzy z lekkimi postaciami cukrzycy (nieinsulinozależni) ponieważ zawiera fruktozę, polecaną osobom eliminującym z diety cukier buraczany.
Niewiele osób miało okazję poznać miód malinowy, jednak z pewnością ci, którzy przynajmniej raz go spróbowali, nigdy nie zapomną jego smaku i aromatu. Jest on trudniej dostępny niż inne rodzaje miodów, ponieważ kwiaty malin kwitną zaledwie przez trzy tygodnie, około dwóch razy w roku.
Niewiele osób miało okazję poznać miód malinowy, jednak z pewnością ci, którzy przynajmniej raz go spróbowali, nigdy nie zapomną jego smaku i aromatu. Jest on trudniej dostępny niż inne rodzaje miodów, ponieważ kwiaty malin kwitną zaledwie przez trzy tygodnie, około dwóch razy w roku.
Miód gryczany uważany jest za najciemniejszy ze wszystkich miodów - przy dostępie światła staje się ciemnobrunatny. Krystalizuje się bardzo powoli, ma też bardzo intensywny i przyjemny zapach kwiatów gryki oraz charakterystyczny smak: ostry, słodki i lekko piekący.
Miód gryczany uważany jest za najciemniejszy ze wszystkich miodów - przy dostępie światła staje się ciemnobrunatny. Krystalizuje się bardzo powoli, ma też bardzo intensywny i przyjemny zapach kwiatów gryki oraz charakterystyczny smak: ostry, słodki i lekko piekący.
Miód rzepakowy w stanie płynnym jest prawie bezbarwny lub lekko słomkowy, z odcieniem zielonkawym, zależnie od roślin, z których zebrany został nektar. Po skrystalizowaniu przyjmuje barwę białą lub szarokremową.
Pasta do zębów z miodem Manuka i Propolisem. Pasta do zębów na bazie miodu Manuka MGO 400 i Propolisu BIO30 łączy w sobie trzy naturalne, aktywne składniki. Olejki eteryczne i zioła nadają paście przyjemny smak. Pasta stymuluje gojenie się dziąseł oraz zapobiega powstawaniu próchnicy. Posiada łagodzące właściwości ściągające. Działa przeciwzapalnie, łagodzi podrażnienia Opakowanie 100 ml.
Miód Manuka MGO 550+ 500 g. Miód Manuka to produkt w 100% naturalny. Pochodzi z nowozelandzkiego krzewu Manuka, posiadający aktywny składnik - methylglyoxal. Methylglyoxal jest obecny we wszystkich miodach, jednak występuje na ogół w ilości 0-10 mg/kg. Natomiast methylglyoxal w miodach Manuka osiąga stężenie od 30 do ponad 800 mg/kg! Opakowanie - 500 g.
Miód Manuka MGO 550+ 250g. Miód Manuka to produkt w 100% naturalny. Pochodzi z nowozelandzkiego krzewu Manuka, posiadający aktywny składnik - methylglyoxal. Methylglyoxal jest obecny we wszystkich miodach, jednak występuje na ogół w ilości 0-10 mg/kg. Natomiast methylglyoxal w miodach Manuka osiąga stężenie od 30 do ponad 800 mg/kg! Ten Miód Manuka ma ponad 550 MGO! Opakowanie 250 g.
Miód Manuka MGO 250+ 250g. Miód Manuka to produkt w 100% naturalny. Pochodzi z nowozelandzkiego krzewu Manuka, posiadający aktywny składnik - methylglyoxal. Methylglyoxal jest obecny we wszystkich miodach, jednak występuje na ogół w ilości 0-10 mg/kg. Natomiast methylglyoxal w miodach Manuka osiąga stężenie od 30 do ponad 800 mg/kg! Opakowanie 250 g.
Miód Manuka MGO 250+ 500g. Miód Manuka to produkt w 100% naturalny. Pochodzi z nowozelandzkiego krzewu Manuka, posiadający aktywny składnik - methylglyoxal. Methylglyoxal jest obecny we wszystkich miodach, jednak występuje na ogół w ilości 0-10 mg/kg. Natomiast methylglyoxal w miodach Manuka osiąga stężenie od 30 do ponad 800 mg/kg! Opakowanie 500 g.
Miód Manuka MGO 400+ 250g. Miód Manuka to produkt w 100% naturalny. Pochodzi z nowozelandzkiego krzewu Manuka, posiadający aktywny składnik - methylglyoxal. Methylglyoxal jest obecny we wszystkich miodach, jednak występuje na ogół w ilości 0-10 mg/kg. Natomiast methylglyoxal w miodach Manuka osiąga stężenie od 30 do ponad 800 mg/kg! Opakowanie 250 g.
Miód Manuka MGO 400+ 500g. Miód Manuka to produkt w 100% naturalny. Pochodzi z nowozelandzkiego krzewu Manuka, posiadający aktywny składnik - methylglyoxal. Methylglyoxal jest we wszystkich miodach, jednak występuje na ogół w ilości 0-10 mg/kg. Methylglyoxal w miodach Manuka osiąga stężenie od 30 do ponad 800 mg/kg! Ten miód manuka ma ponad 400 mg/kg. Opakowanie 500 g Miodu Manuka
Pasta do zębów z miodem Manuka i Propolisem i Olejkiem z Drzewa Herbacianego. Pasta do zębów na bazie miodu Manuka MGO 400 i Propolisu BIO30 łączy w sobie trzy naturalne, aktywne składniki. Olejki eteryczne i zioła nadają paście przyjemny smak. Pasta stymuluje gojenie się dziąseł oraz zapobiega powstawaniu próchnicy. Posiada łagodzące właściwości ściągające. Opakowanie 100 ml.
Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.