Czyreń ogniowy 50g Arcyzioła ekstrakt z owocników polisacharydy triterpeny Rokitnik i Przyjaciele

FR21
1 - 3 dni

Czyreń ogniowy (Phellinus igniarius) – gatunek grzybów jadalny z rodziny szczeciniakowatych. Źródło: polisacharydów ( w tym beta-glukan), triterpenów, flawonoidów, manganu, żelaza, miedzi, cynku, wapnia, potasu.

Czytaj więcej >
pokaż więcej pokaż mniej

Opis

Czyreń ogniowy 50g

Producent: Rokitnik i Przyjaciele Sp. z o.o., ul. Wspólna 63B lok.2, 00-687 Warszawa

index: FR21

 

Czyreń ogniowy (Phellinus igniarius) – gatunek grzybów jadalny z rodziny szczeciniakowatych. Źródło: polisacharydów ( w tym beta-glukan), triterpenów, flawonoidów, manganu, żelaza, miedzi, cynku, wapnia, potasu.

   

Składniki czyrenia ogniowego:

- mają działanie przeciwwirusowe i przeciwbakteryjne

- wykazuja zdolność zakłócania komunikacji kworum (ang. uorum sensing) bakterii gram-ujemnych (w tym borelia)

- hamują zdolność wniknięcia, namnożenia się, budowania kolonii oraz uszkodzenia tkanej zainfekowanego organizmu

- mają działanie silnie oksydacyjne (aktywują produkcję SOD, kluczowego enzymu antyoksydacyjnego), antymutagenne

- hamują wzrost (przerzuty) oraz wywołują apoptozę (zaprogramowana destrukcję) komórek niepożądanych, ,

- przeciwzapalne, przeciwhistaminowe

- zmniejszają intensywność chorób autoimmunologicznych stawów, skóry oraz reakcji alergicznych (anafilaksyjnych)

- wspomagają pracę układu pokarmowego, w szczególności jelit (jelito drażliwe)

 

Sposób użycia: 

1 lub 2 płaskie miarki ekstraktu (ok. 600-1200 mg) dodać do soku owocowego, warzywnego, innych napojów.

Podawanie ekstraktu razem z witaminą C poprawia biodostępność i wchłanianie jego składników.

NIE ŁĄCZYĆ Z NABIAŁEM 

Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu.

 

Skład: czyreń ogniowy standaryzowany > 20% polisacharydów, > 5% triterpenów.

Opinie

Napisz swoją opinię

Czyreń ogniowy 50g Arcyzioła ekstrakt z owocników polisacharydy triterpeny Rokitnik i Przyjaciele

Czyreń ogniowy (Phellinus igniarius) – gatunek grzybów jadalny z rodziny szczeciniakowatych. Źródło: polisacharydów ( w tym beta-glukan), triterpenów, flawonoidów, manganu, żelaza, miedzi, cynku, wapnia, potasu.

Napisz swoją opinię

Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Akceptuj Więcej informacji Odrzuć