Colostrum Junior z probiotykami 80 cukierków o smaku mleczno-truskawkowym Colostrum Polska siarka bydlęca młodziwo wit. C
Colostrum Junior z probiotykami 80 cukierków o smaku mleczno-truskawkowym
Czytaj więcej >Opis
Colostrum Junior z probiotykami 80 cukierków o smaku mleczno-truskawkowym
Dystrybutor: Colostrum Polska Sp. z o.o., ul. Grunwaldzka 14a/34, 10-124 Olsztyn
index: CLM3
Colostrum Junior to suplement diety, który w dziennej porcji mleczno-truskawkowych cukierków w kształcie misia zawiera aż 330mg czystego colostrum (siarka bylęca, młodziwo) pozyskanego z pierwszego pokarmu po wycieleniu.
Probiotyki doskonale wspierają działanie Colostrum Bovinum, które wspomagają funkcje organizmu, poprzez uzupełnienie codziennej diety.
Witamina C i cynk zawarte w Colostrum Junior, pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
Cynk dodatkowo przyczynia się do zachowania zdrowych włosów, skóry i paznokci.
Sposób użycia:
dzieci powyżej 3. roku życia – 2 cukierki dziennie 2,5 g.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji dziennego spożycia. Nadmierne spożycie może spowodować efekt przeczyszczający.
Suplement diety nie możne być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zalecany jest zdrowy tryb życia oraz zrównoważony sposób żywienia.
Składniki aktywne | zawartośc w 1 cukierku | zawartość w 2 cukierkach |
Colostrum bovinum (siarka bydlęca) | 165mg | 330mg |
kwas askorbinowy (Wit. C) | 20mg (25% RWS) | 40mg (50% RWS) |
Glukonian cynku (Cynk) | 2,5mg (25% RWS) | 5mg (50% RWS) |
bakterie probiotyczne | 2,125x10^7 | 4,25x10^7 |
składniki: substancja słodząca: sorbitol 80 % (E420), colostrum bovinum (mleko), substancja przeciwzbrylająca: sole magnezowe kwasów tłuszczowych (E470b), witamina C (kwas L-askorbinowy), glukonian cynku, ekstrakt z rzodkwi, czarnej porzeczki i jabłka, koncentrat soku truskawkowego w proszku, aromat naturalny truskawkowy; bakterie probiotyczne miks (firmy Chr. Hansen A/S): Lactobacillus Rhamnosus; Lactobacillus Paracasei,
Może zawierać MLEKO, SEZAM, JAJA, SOJĘ, ORZECHY LASKOWE, ORZESZKI ZIEMNE I MIGDAŁY