Olej rzepakowy Złotopolski 10 stopniowy na zimno tłoczony
  • Olej rzepakowy Złotopolski 10 stopniowy na zimno tłoczony
  • Olej rzepakowy Złotopolski 10 stopniowy na zimno tłoczony

Olej rzepakowy Eko na zimno tłoczony Ekologiczny Olej rzepakowy

ZPO14
1 - 3 dni

Olej rzepakowy Eko na zimno tłoczony - Oliwka Północy. Olej rzepakowy zawiera bogate źródło witaminy A, E, D3 i K. Ma najwięcej witaminy E z dostępnych na rynku olejów roślinnych. Najwyższej jakości olej z nasion rzepaku bezpośrednio z pierwszego tłoczenia, wyłącznie za pomocą procesu mechanicznego. Certyfikat Pl-EKO-07-11908, Rolnictwo polskie
Opakowanie - 0,5 l.

Czytaj więcej >
pokaż więcej pokaż mniej

Opis

Olej rzepakowy Eko na zimno tłoczony.

Producent: Złoto Polskie - Family Business s.c. ul. Piwna 5, 62-800 Kalisz

index: ZPO14

Oleje tłoczone na zimno, 10-stopniowe ze względu na swoją wysoką jakość mają krótki termin przydatności do spożycia. W zależności od oleju wynosi on 2 do 6 miesięcy od daty produkcji. Kupując oleje firmy Złoto Polskie mają Państwo pewność zakupu świeżego produktu. Naturalna Medycyna odbiera dostawy olejów 1 raz w tygodniu.

10 Stopniowy oznacza, że na każdym etapie dystrybucji nasz olej rzepakowy nigdy nie miał wyższej temperatury niż 10 stopni C. Jedynie nie przekroczenie 10 stopni C jest gwarancją, że nie nastąpiło utlenienie (zepsucie) kwasów tłuszczowych z grupy omega 3 i omega 6.


Uwaga: Nie przerwij procesu schładzania i po zakupie, nawet gdy jeszcze nie otworzyłeś butelki jak najszybciej umieść olej rzepakowy w lodówce!!!

Uwaga:
Olej rzepakowy Złotopolski 10 Stopniowy
dostarczamy paczką kurierską w opakowaniach termicznych.

Olej rzepakowy  jest niekiedy ładnie nazywany "oliwką północy".
Olej rzepakowy to bogate źródło witaminy A, E, D3 i K. Ma najwięcej witaminy E z dostępnych na rynku olejów roślinnych ok. 26 mg na 100 gramów oleju.

Olej rzepakowy zawiera też  niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe NNKT, głównie kwas oleinowy ok. 60%, linolowy ok. 20 % (omega -6) i linolenowy 10 % (omega -3), a więc w swym składzie jest bardzo podobny do oliwy z oliwek, która jednak zawiera mniej kwasów nienasyconych.

W oleju rzepakowym NNKT występują w idealnych proporcjach.

Ze względu na walory smakowe, zyskuje uznanie w branży spożywczej. Wykorzystywany do przygotowania takich potraw jak kapusta, śledzie, surówki, sałatki, ryby, racuchy i inne. Ponadto doskonale nadaje się do pieczenia, duszenia i krótkiego smażenia.

Oprócz tego - klasycznego oleju rzepakowego 10 stopniowego proponujemy trzy nowoczesne najwyższej jakości ekologiczne oleje rzepakowe tłoczone na zimno, które nie wymagają przechowywania i przesyłania w warunkach chłodniczych:


Te oleje rzepakowe są tłoczone na zimno przy użyciu innowacyjnych technologii z najwyższej jakości kiełków nasion rzepaku pochodzących z upraw ekologicznych. Tłoczenie z najcenniejszych części nasion pozwala uzyskać olej rzepakowy o wyjątkowych właściwościach.

Gotowanie tymi olejami rzepakowymi zaspakaja zapotrzebowanie na tłuszcze w codziennej profilaktyce żywieniowej.

Olej uniwersalny - idealny do sałatek, bogaty w kwasy tłuszczowe Omega 3 do codziennego stosowania w kuchni
.

Olej o smaku masła - idealny do pieczenia ciast. 80 ml oleju zastępuje 100 g margaryny lub masła.


Olej do smażenia - idelany do smażenia i frytowania produktów w głębokim tłuszczu.

Oleje rzepakowe Olandia


Opinie

Napisz swoją opinię

Olej rzepakowy Eko na zimno tłoczony Ekologiczny Olej rzepakowy

Olej rzepakowy Eko na zimno tłoczony - Oliwka Północy. Olej rzepakowy zawiera bogate źródło witaminy A, E, D3 i K. Ma najwięcej witaminy E z dostępnych na rynku olejów roślinnych. Najwyższej jakości olej z nasion rzepaku bezpośrednio z pierwszego tłoczenia, wyłącznie za pomocą procesu mechanicznego. Certyfikat Pl-EKO-07-11908, Rolnictwo polskie
Opakowanie - 0,5 l.

Napisz swoją opinię

Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Akceptuj Więcej informacji Odrzuć