Holistic Health 11/12 2023 nr 6/2023
Dossier poświęciliśmy natomiast wykorzystywaniu seksualnemu w dzieciństwie, którego doświadcza około 15% dziewcząt, a trauma pozostaje u nich na całe życie. Prezentujemy w nim trzy przypadki i różne metody terapii.
Czytaj więcej >Opis
Holistic Health 11/12 2023 nr 6/2023
Wydawnictwo: AVT-Korporacja Sp. z o.o. Leszczynowa 11, 03-197 Warszawa
index: AVT158
REDAKTOR NACZELNY POLECA
Naukowcy od ponad 100 lat badają wpływ, jaki na nasze zdrowie wywiera mikrobiota jelitowa. Powszechny jest pogląd, że tworzące ją bakterie, potrzebne są nam jedynie do trawienia, tymczasem ich rola jest o wiele większa – zagłębiając się w Temat numeru poznasz nieznane oblicze mikrobioty. Raport poświęciliśmy pladze naszych czasów, czyli insulinooporności, zaburzeniu metabolizmu, które niepostrzeżenie odbiera nam zdrowie i dobre samopoczucie. Dowiesz się z niego, jak rozpoznać to zagrożenie i jak, w naturalny sposób, przywrócić równowagę organizmu.
W rubryce Uznane Remedia opisujemy natomiast prozdrowotne właściwości naturalnych substancji, takich jak m.in. koenzym Q10, kurkumina i kwasy omega-3. Dowiesz się także jak zwalczać zakrzepicę, poprawić mobilność i złagodzić objawy andropauzy. Dzięki lekturze Ekstraktu z badań poczujesz magię zbliżających się świąt i dowiesz się, że świąteczne przyprawy mają leczniczą moc.
Dossier poświęciliśmy natomiast wykorzystywaniu seksualnemu w dzieciństwie, którego doświadcza około 15% dziewcząt, a trauma pozostaje u nich na całe życie. Prezentujemy w nim trzy przypadki i różne metody terapii.
Osobom, które chcą podejmować postanowienia noworoczne, polecamy wywiad z mentorką Agnieszką Bilińską, która podpowie, jak wyznaczać sobie realne cele i je realizować. Z kolei bohaterka Ku Pokrzepieniu, Ewa Bulisz, która przeszła podwójną mastektomię, dzieli się z nami swoim doświadczeniem i wiedzą o raku piersi.
Ponadto z tego numeru dowiesz się, jak skutecznie leczyć dyspareunię i choroby, które rodzą się w jelitach, a w Kąciku z przepisami znajdziesz recepturę na soczewicę z koprem włoskim i pomidorami.
Zapraszamy do lektury!