Evolenz III MSE 90 tabletek mitopharma Dr. Enzmann Enzymy Antyoksydanty wyciąg z kiełków pszenicy kukurudzy soi witamina B12
Evolenz MSE poleca się stosować przy wzmożonym obciążeniu fizycznym lub umysłowym.
Czytaj więcej >Opis
Evolenz III MSE 90 tabletek
Producent: MSE Pharmazeutika GmbH Dr. Franz H.Enzmann, Nehringstrasse 15, D-61352 Bad Homburg, Niemcy
Dystrybutor: Mito-Pharma Dorota Krawczyk, ul. Sikorskiego 22, 66-400 Gorzów Wlkp.
index: MT45
Evolenz ME jest pozyskiwany z kiełków pszenicy, kukurydzy i soi, dzięki temu naturalnie bogaty w trzy najważniejsze enzymy ochronne: SOD (dysmutaza ponadtlenkowa), GPX (peroksydaza glutationowa) i KAT (katalaza). Enzymy te są niemal identyczne z enzymami wytwarzanymi przez organizm i stanowią pierwszą linię obrony przed wolnymi rodnikami.
Evolenz MSE poleca się stosować przy wzmożonym obciążeniu fizycznym lub umysłowym.
Witamina B12 ma duże znaczenie w metabolizmie białek, tłuszczy i węglowodanów, regeneracji systemu nerwowego i tworzeniu czerwonych ciałek krwi.
Selen jest składnikiem licznych enzymów, m.in. peroksydazy glutationowej.
Sposób użycia:
1-6 tabletek. Najlepiej spożyć na pół godziny przed posiłkiem, popijając wystarczającą ilością wody.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Należy przestrzegać zdrowego trybu życia i zrównoważonego sposobu żywienia. Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na składniki preparatu.
Przechowywać poza zasięgiem małych dzieci, zamknięte, w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu.
Substancja | 1 tabletka |
Wyciąg z kiełków pszenicy, kukurydzy i soi |
3,9 g |
Selen | 60 µg (109% RWS) |
Witamina B12 | 60 µg (2400% RWS) |
Zawartość enzymów w jednej tabletce: GPX – 460.000 IU**, SOD – 76.000 IU**, KAT – 18.000 IU**.
**I.U. jednostki międzynarodowe
Składniki: suszone kiełki pszenicy, kukurydzy i soi, rożdże selenowe, cyjanokobalamina (witamina B12), substancja przeciwzbrylająca: sole magnezowe kwasów tłuszczowych i dwutlenek krzemu, d), regulator kwasowości: węglany magnezu, substancja wypełniająca celuloza mikrokrystaliczna, stabilizator: guma arabska, środek zagęszczający: sól sodowa karboksymetylocelulozy substancja glazurująca: szelak.