Lista produktów marki Specjały spod Strzechy

Widok:
Pokazano 1-17 z 17 pozycji

Zestaw 3 octów z mirabelek,...

Ocet z Mirabelek – Łagodny ocet owocowy, fermentowany ze świeżych mirabelek, który pasuje uniwersalnie do różnego rodzaju potraw. Jego kwasowość kształtuje się na poziomie nieco powyżej 3%. Dobrze komponuje się on zarówno z lekkimi daniami (sałatki, delikatne ryby itp.), jak i z potrawami cięższymi (czerwone mięso, zupy, sosy). Ocet Piwny – Ocet produkowany według receptury z XVIIw., na bazie ciemnego piwa porter, które robione jest specjalnie na potrzeby produkcji tego octu przez profesjonalnego piwowara. Ocet śliwkowy – Wyrazisty ocet, nadający się bardzo dobrze do mięs, wytrawnych sałatek oraz zup. Jest on starannie fermentowany z drylowanych owoców śliwki, co zapewnia mu niepowtarzalny smak, którym można uatrakcyjnić przygotowywane potrawy.

Ocet z płatków róży...

Ocet z płatków róży damasceńskiej – Delikatny, niezwykle aromatyczny ocet kwiatowy, powstający poprzez poddanie starannej fermentacji płatków kwiatowych. Posiada on niską kwasowość i jest jedynym tego rodzaju produktem w swojej klasie. Dedykowany on jest do różnego rodzaju potraw, od sałatek warzywnych i owocowych, aż do różnego rodzaju mięs. Nadaje on potrawom oryginalnego i wyrafinowanego smaku. Kilka kropel tego octu potrafi w niesamowity sposób wzbogacić bukiet smakowy potrawy.

Ocet z mirabelek 250 ml...

Ocet z Mirabelek – Łagodny ocet owocowy, fermentowany ze świeżych mirabelek, który pasuje uniwersalnie do różnego rodzaju potraw. Jego kwasowość kształtuje się na poziomie nieco powyżej 3%. Dobrze komponuje się on zarówno z lekkimi daniami (sałatki, delikatne ryby itp.), jak i z potrawami cięższymi (czerwone mięso, zupy, sosy).

Ocet z malin 250 ml...

Ocet z Malin – Powstaje ze świeżych, polskich malin, które poddawane są długotrwałej fermentacji octowej. Ma on wyraźnie wyczuwalny smak maliny połączony z niska, półsłodką kwasowością. Należy on do octów delikatnych. Jego zastosowanie jest bardzo szerokie, można go używać do mięs, sałatek, warzyw, gotowanej kapusty, zup oraz sosów. Akcentuje on smak potrawy dodając jej swój niesamowity aromat.

Ocet z lubczyka 250 ml...

Ocet z Lubczyka – Ocet otrzymywany ze świeżego lubczyka, który jest jedną z najstarszych i najbardziej popularnych polskich przypraw. Charakterystyczny smak lubczyka jest w tym occie doskonale wyczuwalny. Bardzo dobrze łączy się on z mięsem, zupami i rybami. Ubarwia on tło potrawy nie dominując jej smaku.

Ocet z kwiatów jaśminowca...

Ocet z Kwiatów Jaśminowca – Delikatny i słodki ocet o wyjątkowym aromacie. Starannie fermentowany w odpowiednich warunkach, aby wydobyć z kwiatów ich najlepsze walory. Kwiaty używane do tego octu zbierane są wieczorem, aby uzyskać jak najlepszą wartość surowca. Nadaje się on idealnie do sałatek, delikatnych mięs i zup, warzyw, sosów oraz jako dodatek do różnego rodzaju marynat.

Ocet z kwiatów bzu czarnego...

Ocet z Kwiatów Bzu Czarnego – Bardzo aromatyczny, słodki i gęsty ocet. Swój wyjątkowy smak zawdzięcza długiej i starannej fermentacji. Ma on bardzo niską kwasowość co czyni go wręcz idealnym do różnego rodzaju sałatek, delikatnych mięs i gotowanych warzyw. Produkt ten zdobył wyróżnienie na Międzynarodowych Targach Natura Food 2015 w Łodzi w kategorii „produkty naturalne”.

Ocet tymiankowy z...

Ocet z Macierzanki – Wytrawny ocet ziołowy, który powstaje poprzez poddanie fermentacji świeżego ziela macierzanki (tymianku). Posiada on wyraźnie wyczuwalny, ziołowy smak, który potrafi nadać potrawom niesamowitych walorów smakowych. Ocet ten jest bardzo uniwersalny w swoim zastosowaniu.

Ocet sosnowo jałowcowy 250...

Ocet Jałowcowo-Sosnowy – Produkowany poprzez poddawanie składników fermentacji i napowietrzaniu w odpowiednich temperaturach. Ocet ten zawiera dodatek rozmarynu, a wszystkie trzy główne składniki są fermentowane osobno, dopiero w ostatniej fazie zlewane ze sobą i butelkowane po odpowiednim czasie. Nadaje się on idealnie do dziczyzny oraz innych ciemnych mięs, a także do zup, gdzie z powodzeniem zastąpi octy tradycyjne.

Ocet piwny 250 ml nieklarowany

Ocet Piwny – Ocet produkowany według receptury z XVIIw., na bazie ciemnego piwa porter, które robione jest specjalnie na potrzeby produkcji tego octu przez profesjonalnego piwowara. Bardzo dobrze komponuje się on z marynatami do ciemnych mięs, zupami, jako uzupełnienie potraw, które mają być przygotowywane na grillu oraz wszystkimi „cięższymi” daniami.

Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Akceptuj Więcej informacji Odrzuć